Perspective imobiliare in semestrul 2 – 2015

blocapartamente

Piata imobiliara in anul 2015 se indreapta spre o crestere de 5% fata de anii precedenti. Vanzarea cu preponderenta a locuintelor cu 2 camere situate in Bucuresti arata o schimbare a orientarii clientilor fata de anii anteriori crizei. Visul de a avea o casa pe pamant a fost abandonat. Acest lucru s-a intamplat nu numai din considerente de pret ci si din lipsa de infrastructura.

Specialistii in piata imobiliara sustin ca cei interesati de achizitia unei locuinte in zona Capitalei pot gasi oferte incepand de la 800 euro/mp util. Surpriza este ca cele mai bune oferte in piata sunt pentru locuintele nou construite. Aceasta situatie se datoreaza in principal amplasarii, cunoscut fiind faptul ca blocurile vechi de locuinte sunt mai bine plasate fata de mijloacele de transport in comun.

Am preluat pentru dvs. un tabel prezent pe imobiliare.ro in care sunt comparate preturile pe zone si locuinte vechi si noi. Se observa ca preturile pentru locuintele noi sunt sub 800 euro/mp util. Inainte de criza preturile pentru locuintele noi se situau aproximativ la 1081 ruo/mp util iar la locuintele in blocurile vechi la 1031 euro/mp.

Topul zonelor cu cele mai ieftine apartamente noi și vechi:

Zonă: Segment: Preț (euro/mp util): Zonă: Segment: Preț (euro/mp util):
Alexandriei nou 718 Giulești vechi 794
Prelungirea  Ghencea nou 772 Rahova vechi 813
Ferentari nou 779 Ghencea vechi 849
Sud nou 781 Baicului vechi 850
Berceni nou 790 Apusului vechi 853
Ghencea nou 793 Giurgiului vechi 854
Colentina nou 806 Păcii vechi 864
Metalurgiei nou 808 Timișoara vechi 881
Rahova nou 808 Berceni vechi 883
Fundeni nou 814 Gorjului vechi 883

Sursa: Imobiliare.ro

Un alt factor care aduce aceasta crestere procentuala este creditul Prima Casa acum accesibil si pentru locuintele nou construite.

Publicul cel mai interesat de achizitionarea de locuinte in 2015 se arata a fi format din tineri casatoriti care se stabilesc acum in capitala sau nu doresc sa mai locuiasca in chirie.

Nu uitati : va stam la dispozitie cu consilierea privind posibilitatile de creditare in achizitionarea de locuinte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *