Gandeste pe termen lung

Prima Casa este o decizie importanta in viata noastra. Suntem implicati emotional si sentimental. Vrem sa ne implinim dorintele de confort, spatiu, vecinatati si facilitati  zonale. Vrem totul si efortul financiar ni se pare ca merita!

Este bine sa avem conturate cerintele la care sa raspunda casa viselor noastre. In acelasi timp este bine sa ne punem si urmatoarele intrebari:

– Chiar am nevoie de un spatiu atat de mare daca inca sunt singur(a) ?

– Ce este important pentru mine: sa am o casa a mea in care sa ma simt bine acum sau sa cumpar o casa pentru familia pe ca mi-o doresc in cativa ani?

– Angajamentul pentru un credit de casa este de 30 ani – oare este bine sa refuz asigurarea pentru pierderea locului de munca? Suma economisita fata de riscul acoperit chiar merita?

– Pot incepe cu o garsoniera iar daca imi intemeiez o familie sa o vand si sa trec atunci la un apartament? Mi-ar fi mai usor acum?

– Chiar trebuie sa ma indatorez la 45- 55% din venit? 30% grad de indatorare ce ar presupune?

– Economisesc suma de bani pentru avans sau iau un credit de nevoi personale? Cum as putea fi mai confortabil(a) ?

– Am luat in calcul costurile de intretinere lunare aferente viitoarei locuinte? Costurile cu utilitatile cresc constant. Am in vedere o marja de siguranta?

– Am posibilitatea sa fac fata la cheltuieli neprevazute ?

Cheltuielile cu notarul, analiza dosarului, evaluarea imobilului si asigurarile le am acoperite din resurse personale in cash (2500 – 4000lei).

Cand raspunsurile la aceste intrebari sunt multumitoare alegerea locuintei va fi cu adevarat un vis implinit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *