Eligibilitatea angajatorului in aplicatiile pentru credite

images (15)

Frecvent clientii mei imi spun inca de la telefon ca nu au probleme sa se incadreze in criteriile bancilor pentru ca au venit mare. Abia cand stau de vorba cu ei fata in fata realizez de multe ori ca venitul nu ii ajuta din cauza eligibilitatii angajatorului.

Ce insemna eligibilitatea angajatorului?

  • sa fi raportat la ANAF minim un bilant contabil;
  • cifra de afaceri sa acopere cheltuielile firmei,  fondul de salarii a angajatilor, declaratii si taxele
  • sa aiba taxele si impozitele catre stat platite la zi
  • sa nu aiba litigii comerciale in care sa se solicite intrarea in insolventa a societatii
  • domeniul de activitate sa nu aiba grad de risc ridicat. Exemple: jocuri de noroc si pariuri, constructii, horeca, comert *

* pentru aceste domenii istoricul de activitate a societatilor va fi analizat / firmele nou infiintate posibil sa nu fie acceptate

Sa va prezint un mic studiu de caz: angajat la propria firma cu venit brut in contractul de munca, perioada nedeterminata, 6250lei. Domeniul activitatii firmei : organizare de evenimente. Numar de angajati: 1. Cifra de afaceri 66370 lei in anul calendaristic precedent . Pentru venitul brut de 6250 lei lunar declarat,  costurile societatii cu fondul de salarii se ridica la 92256lei conform cosului fiscal. Este evident ca cifra de afaceri realizata si reflectata in bilatul depus la ANAF nu acopera aceasta suma. Concluzia bancii: venit fictiv , dosar respins.

Perceptia ca venitul este criteriul de baza pe care se bazeaza bancile in evaluare este absolut eronat. Evaluarea aplicantului este un mixt intre analiza de risc a aplicantului si a angajatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *