Recomandări de lectură pentru educație financiară

Trasformarea Financiara Totala

Carte educatie financiara

Autor: Dave Ramsey | Recomandare lectura | 08.07.2021

Dave Ramsey in cartea sa Transformarea Financiara Totala,  convinge prin claritatea exprimarii si varietatea cazurilor prezentate ca poti reusi in atingerea obiectivelor personale de independenta financiara. Mai mult chiar te ajuta sa intelegi unde ai gresit daca nu esti acolo unde ti-ai dori din punct de vedere financiar.

Personal recomand clientilor mei care isi propun sa atinga independenta financiara ca fiind o lectura esentiala in drumul spre setarea obiectivelor de independenta financiara.

Apreciez modul in care autorul subliniaza inca din start importanta iesirii din faza de negare a realitatii situatiei financiare si a pesimismului privind sansele de reusita a oricarui tentative de redresare. Planul propus de autor are 7 pasi, bine argumentati si validati prin exemple concrete de personae care au reusit. Atrag atentia ca nu vreau sa sugerez ca este un plan usor de urmat ci doar ca este logic, il intelegi cu usurinta si ti-l poti asuma.

Concret 3 lucruri imi plac la propunerile facute de autor:

  • 1. Atrage atentia stabilirii unui buget de venituri si cheltuieli chiar daca nu ai facut asta niciodata. Cumva acest pas premergator planului functioneaza pentru tine ca un dus rece , o trezire la realitate si te motiveaza sa continui.
  • 2. Explica prin studii de caz  fiecare pas si contureaza foarte sugestiv la ce rezultat vei ajunge daca implementezi.
  • 3. Propune de la primul pas constituirea unui fond de urgente astfel incat in drumul catre atingerea obiectivului tau sa nu ai abateri din cauza unor situatii/conjuncturi nefavorabile  neprevazute. Acest pas, din punctul meu de vedere, asigura reusita in transpunerea in realitate a planului de obtinere a independentei financiare.

Imi doresc sa va fi facut curiosi, sa cautati cartea si sa va faceti propriul plan in obtinerea independentei financiare.

Lectura placuta si mai ales aplicati planul in 7 pasi!

https://www.cartea.ro/carti/Transformarea-financiara-totala_48610.html

https://www.okazii.ro/carte-dave-ramsey-the-total-money-makeover-workbook-a215805337?icid=CS44.P.VZ.SimilaeAltiVanzatori&ibid=pp_expirat[215805337]

http://www.karte.ro/cumpara/transformarea-financiara-totala

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *