Gradul de indatorare in 2018

In situatia in care ne-am propus in anul 2018 achizitia unui credit ar fi bine sa cunoastem ce este si cum se calculeaza gradul de indatorare.

Determinarea gradului de indatorare se face prin ponderarea obligatiilor de plata decurgand din credite, carduri de cumparaturi (credit), overdraft-uri, altele (popriri, pensie alimentara, CAR), cheltuielile de subzistenta pentru aplicant si dependentii acestuia. Procentul hotarat de banca pentru gradul de indatorare se aplica venitului disponibil. Rezultatul reprezinta rata maxima lunara care poate fi suportata de solicitantul creditului.

Pe parcursul anului trecut s-a modificat de mai multe ori gradul de indatorare. Media in piata este de 50%. Sunt banci care merg pe grad de indatorare mai mare 55-58% sau altele care au ales sa aplice 40%.

De preferat ar fi ca sa se recurga la serviciile unui broker de credite pentru a se face o analiza si eventuale recomandari pentru a fi siguri de obtinerea creditului la valoarea dorita. Astfel de analize sunt gratuite in cazul in care aplicatia pentru credit se face cu indrumarea broker.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *