Biroul de Credite – posibile solutii

Personal am convingerea ca nimeni nu a ajuns in Biroul de Credite din rea vointa. Din 2007 se petrec multe schimbari privind dinamica locurilor de munca, a domeniilor de activitate si a economiei in special. La asta se mai adauga si conjuncturile personale din viata fiecaruia care il fac la un moment dat sa aloce banii din bugetul personal altor prioritati de moment.
Important este sa invatam din ce s-a intamplat! Sa fim constienti ca tot noi platim si sa ne administram altfel banii atunci cand ii avem: un fond de urgenta – este un exemplu de colac de salvare. Pot sa fac asta chiar in momentul cand primesc creditul!
Acum sa analizam situatia cand faptele s-au intamplat si sa vedem ce solutii avem. In primul rand avem doua circumstante in care te poti gasi:
A) – ai inchis creditele restante dar ai nevoie din nou de finantare si esti blocat avand istoric negativ in Biroul de Credit. Variantele tale ar fi:
– credit de la IFN -uri care isi asuma riscurile si in acelasi timp iti maresc costurile de creditare la valori insuportabile la un moment dat si poti ajunge din nou inregistrat cu restante la Biroul de Credit. Varianta de evitat, din punctul meu de vedere!
– sa te prezinti la o consultatie la un broker de credite, Iti va spune in situatia ta particulara daca poti sa te imprumuti de la IFN-uri ale bancilor – costuri rezonabile care merg de la 14 – 35% pe an dobanda – functie de bulina din Biroul de Credite. Alta posibilitate ar fi sa te sfatuiasca cum sa rezolvi situatia din Biroul de Credite – ceea ce te-ar aduce la sansa de a fi eligibil sa te imprumuti de la banci.
B) – nu ai inchis creditele si ai restante la IFN-uri – tot brokerul iti poate arata ce sanse ai sa nu platesti dobanzile astronomice si cum sa faci plati mici si dese anticipate. Tu vei hotari daca poti aplica sau nu planul de restructurare propus! Informeaza-te si apoi decide ce poti si ce nu poti!
De incheiere : Un om trebuie să fie destul de mare ca să-și recunoască greșelile, suficient de deștept ca să învețe din ele și îndeajuns de tare ca să le îndrepte.” — Alphonse Allais

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *