Creditele de consum negarantate

Am nevoie de un credit de consum si desigur imi pun cateva intrebari:

In primul rand as vrea sa stiu daca pentru suma de 45.000 lei pe care vreau sa o imprumut am nevoie de un codebitor?

  • daca venitul tau este mai mic de 2400 de lei/ luna, chiar daca nu ai si alte obligatii de plata lunare pentru alte produse financiar bancare – ai nevoie de un codebitor.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca codebitorul?

  • sa realizeze un venit lunar apropiat de al tau, in jur de 2000 lei. Sa nu aiba obligatii lunare de plata pentru produse financiar bancare. Daca are atunci venitul codebitorului trebuie verificat daca a atins gradul maxim de indatorare.

Cine poate fi codebitorul ?

  • codebitorul poate fi prieten(a), partener de viata, sot(sotie), parinti, frate/sora. Este recomandat ca varsta persoanei alese sa nu depasesca 60 ani.

Mai am si alte costuri la acordarea creditului in afara celor de deschidere a contului?

  • da, sunt si alte costuri: comision de acordare care poate fi intre 175 – 300 lei la institutiile bancare iar la institutiile nonbancare acest comision poate fi de la 400 – 1400lei.

Care este suma totala pe care o ramburdez pentru o durata de 60 luni (5ani)?

  • depinde de banca sau institutia nonbancara aleasa . La institutiile bancare poate fi in jur de 57.600 lei iar la cele nonbancare 72.265 lei de exemplu.

La ce rata lunara de plata sa ma astept?

  • in situatia in care esti eligibil pentru un credit bancar atunci rata este in jur de 960 lei daca se apeleaza la o institutie financiara non bancare rata poate pleca de la 1400 lei in sus.

Ce inseamna sa fiu eligibil pentru o institutie bancara?

  • da ai un istoric pozitiv in Biroul de Credite – adica fara intarzieri mai mari de 30 de zile, cu istoric in folosirea produselor bancare si cu un scor FICO peste 550.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *